top of page
SoulGlowHealing.JPG

Kundalini - Awakening

"Jouw kundalini-energie heeft maar één doel, leven in dienst van het ware Zelf en de waarheid. Het niet-authentieke wordt gezuiverd uit je systeem. Zij maakt je leeg van de persoon die je denkt te zijn."

Kundalini - Awakening

WAT IS KUNDALINI ENERGIE?

Kundalini, een Sanskriet term die 'de opgerolde' betekent, symboliseert de levensenergie die in ons allen aanwezig is, vergelijkbaar met begrippen als 'chi', 'prana' of seksuele energie. Vaak ligt deze energie sluimerend, afgebeeld als een opgerolde slang aan de basis van de ruggengraat of als twee slangen die omhoog cirkelen. Het kan echter ontwaken en door ons heen stromen, soms geleidelijk door spirituele praktijken, soms door plotselinge gebeurtenissen zoals een ongeluk. Volgens oude Oosterse leer stroomt deze energie door onze zenuwkanalen en chakra's omhoog, en vertegenwoordigt zowel mannelijke als vrouwelijke energie die in balans gebracht kan worden voor verlichting. In ons lichaam kunnen oude trauma's en negatieve ervaringen voor blokkades zorgen. Kundalini-energie verwijdert deze blokkades en creëert een krachtige stroom van energie, waardoor je je zowel fysiek als mentaal gezond voelt. Het energielichaam, met zijn chakra's en energiekanalen, speelt hierbij een essentiële rol.Het activeren van de Kundalini is een levenslang proces dat begint wanneer je deze energie ontwaakt.

WAAROM ZOU JE HET ONTWAKEN?

Je wilt dat je energie lekker stroomt, want blokkades kunnen voor fysieke en mentale klachten zorgen.

En je kunt je voorstellen dat je niet volledig tot bloei komt of je leven volledig benut als je energie slaapt.Als je jouw Kundalini-energie activeert, heeft dit een diepgaand helend effect op je lichaam en geest. Het versterkt je vermogen tot zelfgenezing en opent de deur naar hoger bewustzijn.

Voor veel mensen is dit dan ook een reden om zich bewust bezig te houden met Kundalini ontwaking.

De voordelen van het ontwaken van je sluimerende levensenergie kunnen zijn:

 • Je helder & lichter voelen

 • Meer verbinding met jezelf

 • Leven in alignment met je ziel

 • Beter voelen & sterkere intuïtie

 • Meer lichamelijke energie ervaren

 • Beter in je vel (minder in je hoofd)

 • Meer in je vrouwelijke energie komen

 • Meer in overgave & flow kunnen leven

 • Trauma/onbewuste blokkades loslaten

 • Makkelijker manifesteren & creativiteit

 • Minder stress & klachten, meer zelfliefde

 • Leven met vertrouwen in jezelf & het leven

Kundalini draait in de basis vooral om het verhogen van je bewustzijn & zelfrealisatie!

 

SYMPTOMEN / KENMERKEN VAN KUNDALINI

Helaas brengt het ontwaken van Kundalini niet alleen voordelen met zich mee; soms kunnen er ook minder aangename symptomen optreden. Dit is begrijpelijk, aangezien krachtige energie door oude blokkades begint te stromen, wat een soort zuiveringsproces teweegbrengt. De ervaring van symptomen kan variëren van persoon tot persoon, maar enkele tijdelijke kenmerken kunnen zijn:

- Oorsuizen
- Hoofdpijn
- Tintelingen
- Intense dromen
- Slaapproblemen
- Overweldigende emoties
- Verhoogde gevoeligheid

* Het is belangrijk op te merken dat deze symptomen ook andere oorzaken kunnen hebben; het is altijd verstandig om ze met je huisarts te bespreken.

IS HET DAN GEVAARLIJK OM ERMEE TE WERKEN?

Soms wordt gezegd dat werken met Kundalini gevaarlijk kan zijn, dus laten we dat aspect ook even belichten. Een plotselinge ontwaking van Kundalini kan zeer intens zijn, vooral als je niet begrijpt wat er gebeurt. Dit geldt vooral voor mensen zonder ervaring in persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit of energiewerk. Bij Kundalini-activatiesessies is echter geen sprake van directe, volledige ontwaking; het proces verloopt stapsgewijs.

 

Deze sessies worden uit voorzorg afgeraden bij mensen die gevoelig zijn voor psychose, epilepsie of tijdens de zwangerschap. Het is essentieel om voor dergelijke sessies een begeleider te kiezen waar je je comfortabel bij voelt. Bovendien is het belangrijk om de sessie te integreren door goed voor jezelf te zorgen, zowel lichamelijk als geestelijk.

 

Geloof in je eigen Kundalinikracht is de sleutel. Open jezelf voor nieuwe ervaringen, wees nieuwsgierig en stel je 100% open.

Denk aan het universum als een levend organisme dat reageert op jouw intenties. Na een Kundalini-sessie zie je niet alleen directe veranderingen, maar ook in de loop van de tijd. Dit is een uitnodiging om de reis van bewustwording en heling samen te verkennen."

KUNDALINI AWAKENING SESSIE BOEKEN?

Je kunt bij mij terecht voor een Kundalini sessie.

Je kunt zowel een privé sessie boeken als aansluiten bij een groepje op de geplande data.

Wil je graag een sessie boeken meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek ? Neem gerust contact op met mij! 

bottom of page